Başaksehir Psikolog Desteği İçin Jetklinik.com Yanınızda


Başakşehir Psikolog Desteği Hakkında Merak Edilenler
09-07-2022

Yaşam döngüsü içerisinde her insan zaman zaman terapiye ihtiyaç duyabilir. Yazımızı okuduğunuza göre büyük bir ihtimalle terapi sürecine karar vermiş ve yahutta karar araşamasındayken bir araştırma yapıyor olabilirsiniz. 

Kolumuz kırıldığında veya vücudumuzda bir ağrı hissettiğimizde yani bedenimizle ilgili bir sorun yaşadığımızda nasıl ki doktora gidiyorsak; yaşadığımız ruhsal sıkıntıları da göz ardı etmeyerek bir uzman desteği almalıyız. Yemek yemek, su içmek ve uyumak gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılar gibi ruhsal ihtiyaçlarımızın da aynı ölçüde karşılanması gerekir. 

Jetklinik.com olarak online seansların yanı sıra sizlere Başakşehir semtinde de hizmet veriyoruz. Şimdi Başakşehir’de hangi hizmetleri alabileceğinize değinelim.

Başakşehir Bireysel Terapi Hizmeti

Bireysel terapi bireylerin yaşamlarında aşmakta güçlük çektikleri durumlarda veya kendi içsel yolculuklarına çıkmak istediklerinde bir uzmandan destek alma süreci olarak tanımlanmaktadır. Bireysel terapide bir çok terapi tekniği vardır. Bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi, psikoanalitik terapi, şema terapi, EMDR -göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işlemleme- sıklıkla kullanılan terapi tekniklerindendir. Ancak psikoloğunuz sizi gözlemleyip değerlendirdikten sonra sizin için en doğru tekniğin hangisi olacağına karar vererek, seansınızı uygun bir şekilde yapılandırmalıdır.

Bireysel terapi; depresyon, öfke kontrolü, kayıp ve yas süreci, kaygı bozukluğu, fobiler, obsesif kompülsif bozukluk, panik atak, yeme bozuklukları ve daha bir çok soruna sahip bireylere verilen geniş bir hizmeti kapsar.

Terapide öz farkındalığı artırarak, davranış ve tutum değişikliği sağlamak ve sorunlarla baş etme becerisini geliştirmek amaçlanmaktadır. Uzun vadede psikolojik rahatsızlıkları azaltarak ortadan kaldırmak da terapi hedeflerindendir.

Başakşehir Aile / Çift Terapisi Hizmeti

Elbetteki ikili ilişkilerde ve aile ilişkilerinde hedeflenen çiftlerin ve ailelerin hiç tartışma ya da anlaşmazlık yaşanmamaları değildir. Tabii ki çiftlerin ve aile bireylerinin anlaşmazlıklar ve tartışmalar yaşayacağı noktalar olabilir.

Terapi ile danışanların, çatışma yönetimini öğrenmesi ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Aile ve çift terapisinde amaç, aile bütünlüğünü sağlamak ve sorunları olumlu bir şekilde çözürek sonuçlandırma becerisi kazandırmaktır. Aile ve çift terapisi daha sağlıklı ilişkiler kurmayı sağlayarak ileride aile içinde ve çiftler arasında yaşanabilecek daha büyük problemlerin önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Aile terapisi esnasında aile bireylerinin tümü ya da ailenin kararıyla bireylerin birkaçı terapi sürecine dahil olabilir. Gerekli görülmesi halinde aile üyelerinin bazıları ile birebir görüşülen seanslar da olabilmektedir.

Ayrıca çift terapisi sadece evli çiftler için değildir. İkili ilişkide olan ve ilişkide çatışma yaşayan her çift terapi alabilmektedir.

Başakşehir Oyun Terapisi Hizmeti

Bir çocuk için duygu ve düşüncelerini ifade etmek  her zaman kolay olmayabilir. Çocuklar duygularını sözel olarak ifade etmekte yetişkinler kadar iyi değiller. Hatta çoğu kez duygu ve düşüncelerini anlamlandıramadıkları için tam olarak ne hissedip düşündüklerinin farkında olmayabilirler. Durum böyleyken içinde bulundukları hali ifade etmeleri de güçleşir. Bir yetişkin nasıl ki kendini konuşarak ifade ediyorsa çocuk da kendisini oyun ile ifade etmektedir. Oyun terapisi de oyun ve oyuncaklarla yapılan bir terapi türüdür.

Oyun terapisi ile çocuk duygularını daha iyi bir şekilde anlamlandırabilir. Bu sayede çocuğun kendisini ve duygularını uygun bir şekilde ifade edebilmesi, problem çözme becerilerisinin gelişmesi, içsel çatışmalarını azaltarak problemli davranışların azalması hedeflenmektedir.

2-12 yaş aralığındaki çocuklarda görülen korku, bağlanma sorunları, uyku, yeme ve tuvalet sorunları ve kardeş kıskançlığı ve daha bir çok ruhsal sorun oyun terapisi ile çözüme kavuşmaktadır. 

Başakşehir Psikolog Ücretleri

Seans ücretleri, şehirlere göre değişmek ile birlikte semtten semte de değişiklik gösterebilmektedir. Başakşehir seans ücretlerinin de aşağı yukarı bir ortalaması vardır. Bizler de olabildiğince çok insanın hayatına dokunabilmek için elimizden gelen en makul fiyatları sunmaya çalışmaktayız.

Seanslar genellikle haftalık periyotlarda yapılmaktadır. Fakat geliş şikayetinizin üzerinizdeki etkisi, duygu yoğunluğunuz ve bütçeniz göz önünde bulundurularak seans süreci daha geniş aralıklarda planlanabilir. Bu süreci psikoloğunuzun gözlemi ve önerisi doğrultusunda kararlaştırarak seanslarınızı en uygun şekilde planlayabilirsiniz.

Eğer siz de Başakşehir seans ücretini merak eder ve seans almayı düşünürseniz 0850 308 22 60 ‘ı  arayarak veya whatsapp hattımızdan bizlere ulaşarak seans ücretleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Yüzyüze seans randevunuzu almadan önce ücretsiz bir şekilde online olarak ön görüşme yapabilirsiniz. Jetklinik.com üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bu ücretsiz ön görüşme sayesinde hem uzmanınızla seans öncesinde tanışmış hem de terapi süreciniz hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Yazı içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazıyı Paylaş

Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacın Var?

Ücretsiz Ön Görüşme Yap
jetklinik whatsapp